سفارش تبلیغ
صبا ویژن
تاریخ : جمعه 92/2/13 | 9:23 عصر | نویسنده : علی اصغربامری

بسم رب الشهداءوالصدیقین

رنگ پوشش

اسلام رنگ خاصی را برای پوشش بانوان تعیین نکرده است اما رنگی که سبب جلب توجه نامحرم و زینتی­شدن لباس گردد هم نهی فرموده است.

به طور کلی رنگ­ها بر دو نوع تیره و روشن تقسیم می­شوند و از آنجائی که رنگ­های تیره سبب جلب توجه و تهیج نامحرم نمی­گردند بسیاری از زنان مسلمانان رنگ مشکلی را انتخاب کرده­اند زیرا رنگ مشکی رنگ صامت و بدون تحریک به شمار می­رود و از هر گونه جلب توجه نامحرم بدور است. اصولاً رنگ­های همانند: مشکی، سرمه­ای، خاکستری، ماشی و قهوه­ای سیر اثر تحریکی در بیننده ایجاد نمی­کنند بلکه در انصراف توجه نامحرم تأثیری بسزا دارند از همین رو لباس مشکی جامه­ای است که امیال جنسی مردان را کاهش می­دهد و اثر دفاعی خوبی در برابر نگاه­های آلوده ایجاد می­کند و در نتیجه نوعی سنگر است که در پیشگیری از انحرافات زن و مرد نقش مؤثری دارد، و باید سادگی آن به طور کامل رعایت شود تا آثار مثبت آن محفوظ بماند. برخی اشکال کرده­اند که رنگ مشکی مکروه است، اما باید دانست که استثناء­های از این رنگ مشکی خارج شده­اند از جمله کفش، عمامه، کساء، (عبا و چادر) بنابراین چادر مشکی کمترین کراهتی ندارد چه اینکه چادر مشکی نگاه شکن است. اما در مورد سایر لباس­ها می­توان از رنگ­هایی که دارای وزانت و به دور از تهیج نامحرم است استفاده کرد.

زیرا رنگ­های شاد لباس زنان جلب نظر نامحرم را به همراه دارند و نگاه به لباس­های شاد جنس مخالف به زودی آلوده می­گردد و آثار منفی خود را دارد.

یکی از ویژگی­های چادر مشکی همرنگی با موی سر است که تأثیر پوشش آن را افزایش می­دهد. ضمن این که لباس­های مشکی زنان در برابر نامحرم به خاطر آثار مثبتی که دارند از موضوع حکم کراهت در غیر چادر و کفش هم خارج خواهند بود. بسیاری از زنان مسلمان کشورهای اسلامی به این نتیجه رسیده­اند که پوشش مشکی به ویژه چادر بیش از هر پوشش دیگری به آنها آرامش مصونیت و وقار می­بخشد و از همین رو آن را انتخاب کرده­اند.